Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

kievoblzem.org

Середа, 11 липня 2012, 12:54

Кабмін створив державний земельний банк

Кабмін України створив публічне акціонерне товариство «Державний земельний банк» зі статутним капіталом 120 млн. грн., усі 100% якого належать державі. Про це повідомляє прес-служба державного агентства земельних ресурсів.

 

Для формування статутного капіталу вже випустили 120 млн. простих іменних акцій номінальною вартістю 1 грн. кожна. Саме така сума (120 млн. грн.) є достатньою для формування статутного капіталу нового банку відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» (Ст. 31).

Першопочатково виділені кошти передбачалися у бюджеті України для проведення реформ агропромислового комплексу. Проте після перерозподілу ресурсів їх віддали на створення нового банку.

«Концепція Державного земельного банку складається з двох частин. Перша – ефективне управління землями державної власності, консолідація земель, розвиток сільських територій. Друга – фінансово-кредитна установа, метою якої є розвиток малого і середнього бізнесу на селі за рахунок дешевих кредитів. Ставка, на яку розраховують фахівці, повинна бути в середньому 8-9 відсотків річних», –  зазначається у повідомленні.

Наглядова рада Земельного банку складатиметься із 15 осіб: представники Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента, Мінагропроду і Національного банку. Відповідальний за банківські операції стане Нацбанк, а за впровадження державної земельної політики – Кабмін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.