Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Четвер, 3 грудня 2015, 17:25

Об'єднаним громадам виділять з держбюджету майже шість мільярдів

об'єднані громади

У проекті держбюджету на 2016 рік закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні на конференції "Конституційна реформа в Україні: здобутки та перспективи" віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко ,у проекті державного бюджету України на 2016 рік закладено 5,7 млрд гривень на підтримку об'єднаних громад.

"Сьогодні ми в бюджеті закладаємо 5,7 млрд гривень на те, щоб направити ці кошти на три речі. Перша і головна – це підтримка тих громад, які вже об'єдналися", – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, загалом процес об'єднання ініціювали 6,3 тисяч громад із 12 тисяч. А для закінчення процесу децентралізації Україна має два роки, протягом яких мають бути прийняті необхідні зміни до законодавства.

Зазначимо, станом на 3 грудня в Україні вже об'єдналися 159 місцевих громад.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада врегулювала процедури складання проектів бюджетів об'єднаних територіальних громад.

А нещодавно уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад. План не враховує громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори.

Станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.