Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жовква

ukrainaincognita.com

Середа, 9 грудня 2015, 09:27

Жовківчани проти спорудження асфальтного заводу на території заповідника

Жовква

Мешканці Жовкви звернулися до місцевої влади з метою зупинити будівництво асфальтного заводу, інакше погрожують провести масові акції та пікети.

Звернення до голови Жовківської РДА Надії Щур, голови Жовківської районної ради Романа Горбаня, прокурора Жовківського району Олега Телефанко, міського голови Жовкви Петра Вихопеня мешканці Жовкви підписали 4 грудня.

"Ми звертаємось до Вас із проханям недопущення розміщення заводу з виробництва асфальту в м. Жовква, на території бітумної бази райавтодору, яка знаходиться в лісопарковому масиві гори Гарай, рекреаційній зоні охоронного ландшафту Державного історико-культурного заповідника у м.Жовква, куди вже завезено обладнання", – йдеться у зверненні.

Жовківчани просять повідомити, ким і коли надавалися дозволи на встановлення заводу та погрожують вдатися до протестих акцій у разі подальшого будівництва заводу.

Як стало відомо Варіантам від мешканців Жовкви, ініціатором будівництва та власником асфальтного заводу є депутат Львівської облради, член фракції "Солідарність" Роман Демчина. Влада Жовкви пропонувала йому збудувати завод в іншому місці, але він не погодився. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.