Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шоколадні вироби

pivdennij.com

Четвер, 10 грудня 2015, 13:18

На Львівщині зросли ціни на овочі, проте подешевшали шоколадки

шоколадні вироби

У листопаді, порівняно з жовтнем цього року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,9%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом індекс споживчих цін становив в Україні – 102%, у Львівській області – 101,2%.

Найбільший ріст цін спостерігався на овочі – загалом на 14,1%. Серед товарів суттєво подорожчали огірки свіжі – на 52,7%, цибуля ріпчаста – на 28,8%, картопля – на 17,8%, капуста білокачанна – на 15,4%, буряк – на 13%, морква – на 12,7%, часник – на 9%.

Водночас, спостерігалось зниження цін на гриби свіжі – на 6,9% та капусту пекінську – на 5,8%.

Молоко, сир подорожчали в середньому на 5,7% і найбільше яйця – на 13,7%. Ціни на молоко зросли на 4,1%, сметану, сир і м’який сир – на 3,3%, кисломолочну продукцію – на 0,4%.

Цукор та солодощі подорожчали загалом на 3,5% за рахунок зростання цін на цукор – на 8,5%, мед натуральний – на 1,6%. Водночас, подешевшали шоколад та карамель – на 3%.

Ціни на масло вершкове підвищились на 4,7%, спреди – на 4,5%, сало – на 2%, олію соняшникову – на 0,4%. Разом з тим, на 0,6% подешевшав маргарин.

На м’ясо та м’ясопродукти ціни підвищились загалом на 1%. Суттєво подорожчали: філе куряче (на 4,5%), тушки курячі (на 3,2%), вирізка свиняча (на 3,1%), яловичина (на 1,6%). Ковбасні вироби та субпродукти зросли в ціні у середньому на 0,9%.

У середньому на 0,7% зросли ціни на хліб і хлібопродукти.

Значно подорожчали крупи гречані (на 9,1%). Дещо менше зросли ціни на кондитерські вироби з борошна – на 1,9%, борошно пшеничне – на 0,5% та хліб – на 0,4%. Водночас, у межах 2,5–7,5% здешевіли рис, крупи манні, перлові, ячні, макаронні вироби, пшоно.

На 3,1% подорожчала сіль, на 1,2% – кава розчинна.

Риба та рибопродукти здешевіли загалом на 3,1%. Зокрема, риба морожена подешевшала на 4%, риба жива, охолоджена – на 3,4%, оселедці – на 2,1%, філе мороженої риби – на 1,5%. Разом з тим, ікра червона подорожчала на 3,3%.

На 4,2% знизилися ціни на фрукти. Найбільше подешевшали цитрусові – на 11,2%, ківі – на 7,8%, сухофрукти – на 5,5%. Водночас, виноград зріс в ціні на 16,2%, яблука – на 3,9%.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,1%, а тютюнові вироби подешевшали на 1,3%.

Нагадаємо, у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.