Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:50

На Львівщині на 28% зросли тарифи за комунальні послуги

комунальні послуги

У листопаді, порівняно з жовтнем цього року, вартість оренди житла зросла на 7%, а тарифи – на 28,1%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У листопаді 2015 року індекс споживчих цін становив в Україні – 102%, у Львівській області – 101,2%.

У житлово-комунальній сфері ціни і тарифи підвищились у середньому на 2,4%. На 28,1% збільшилися тарифи на опалення. Зросла вартість оренди житла на 7%. Вартість послуг з утримання та ремонту житла зросла на 2,3%, матеріали для утримання та ремонту житла подорожчали на 1,7%.

Ціни на одяг і взуття знизились на 0,6%.

У групі предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла спостерігалось подорожчання електроінструментів – на 4%, посуду – на 2,9%, меблів та предметів обстановки – на 2,3%, домашнього текстилю – на 2,2%. Водночас, дещо подешевшали товари для підтримки чистоти (на 0,8%).

У сфері охорони здоров’я спостерігалось підвищення цін у середньому на 1,3%.

Ціни на фармацевтичні товари зросли у середньому на 0,6%. Найбільше подорожчала продукція вітчизняного виробництва, а саме: мазі – на 2,4%, судинорозширювальні, жарознижувальні та знеболювальні препарати – на 1,8%, антибіотики – на 1,4%. Разом з тим, знизились ціни на вітаміни імпортовані (на 5%) та гормональні препарати (на 1,2%). Серед медичних послуг на 3,5% зросла вартість послуг лікарень, на 2,8% – діагностичних, на 2,3% – стоматологічних.

У сфері транспорту спостерігалася неоднозначна цінова ситуація. Якщо газ скраплений для автомобілів подорожчав на 17,5%, легкові автомобілі – на 1,7%, матеріали мастильні – на 1,3%, то бензин та дизельне пальне подешевшали у межах 0,2–0,5%. Вартість транспортних послуг загалом не змінилася.

У сфері зв’язку ціни підвищились загалом на 0,4%. Зросла вартість абонентної плати за користування телефоном на 2,5%. На 1,7% подорожчали телефонні апарати, на 0,8% – мобільні телефони.

У сфері відпочинку і культури ціни підвищились на 1,6%

Вартість туристсько-екскурсійних послуг зросла на 7,2%. На 4,6% подорожчали квіти живі, на 4,5% – ноутбуки, на 2,4% – книги, на 2,1% – дитячі іграшки, на 1,7% – корми для домашніх тварин. Водночас, знизилися ціни на МРЗ-плеєри – на 1,4%, DVD-плеєри – на 0,8%. На 3,6% зменшилася вартість комплексного відпочинку.

Вартість послуг ресторанів та готелів зросла на 0,8%.

Ціни на товари та послуги для особистого догляду та користування знизилися у середньому на 0,5%. Вартість фінансових послуг зменшилася на 7,8%. На 0,9% подешевшали товари для особистого догляду. Разом з тим, на 2,1% подорожчали годинники, на 1,7% – сумки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.