Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:18

На Львівщині 100 га землі здали в оренду за півмільйона гривень

Держгеокадастр

Під час земельного аукціону здали в оренду вісім земельних ділянок у Сокальському та Буському районах.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру.

Відтак, 10 грудня відбувся черговий земельний аукціон, організований працівниками Держгеокадастру. Права оренди придбали на вісім земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Землі загальною площею 356,5 га знаходяться на території Сокальського та Буського районів.

Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 109 га у Княжівській сільській раді Сокальського району Львівщини. Під час торгів ставка річної оренди зросла у 11 разів – з 45 до 508 тис. грн. На сьогодні це найдорожчий продаж на Львівщині. Інвестор щорічно сплачуватиме до місцевого бюджету 46% від нормативної грошової оцінки.

За підсумками аукціону розмір річної орендної плати за всі земельні ділянки збільшився з 0,3 до 1,4 млн гривень. Кошти отримуватимуть бюджети місцевих громад області.

«Від початку року це 19 земельний аукціон, організований землевпорядною службою Львівщини. Спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства у регіоні», – зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Загалом у цьому році на аукціонах передали у користування 129 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Сумарна річна орендна плата встановлена на рівні 6,3 млн грн при початковій вартості 2,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.