Польща переконуватиме ЄС у продовженні санкцій проти Росії

Середа, 16 грудня 2015, 13:20

18 грудня ЄС повинні прийняти рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Euronews.

Як повідомив президент ЄС Дональд Туск, рішення про продовження економічних санкції проти Росії на наступні 6 місяців приймуть у Брюсселі 18 грудня.

За його словами, ніяких дебатів з цього питання не передбачено, хоча прем‘єр-міністр Італії Маттео Ренці закликав раніше переглянути санкції.

Президент Польщі Анджей Дуда також впевнений у продовженні санкцій проти Росії. Наразі він пообіцяв зробили для цього все можливе та зазначив, що вже не наполягає на включення Польщі у формат «нормандської четвірки», яка веде переговори про врегулювання ситуації на сході України.

«Справа не лише у санкціях проти Росії, але й у виконанні мінських домовленостей. Особливо тому, що у січні буде імплементована угода про асоціацію між Україною та ЄС. А саме цей документ спричинив політичну кризу в Україні 2 роки тому», – наголосив Анджей Дуда.

Зазначимо, раніше Італія виступила проти автоматичного продовження санкцій щодо Росії, які закінчуються наприкінці січня 2016 року і наполягала на тому, щоб рішенням щодо цього питання передувала дискусія країн-членів ЄС.

Санкції були запроваджені за анексію Криму і підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі і рішення про їхнє поновлення має бути ухвалено послами 28 країн ЄС 9 грудня.

Мітки: ЄС, Італія, Польща, Росія, санкції