Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Вівторок, 16 січня 2024, 10:47

Освітянку з Львівщини викрили на підтримці РФ у соцмережах

СБУ

Працівниця закладу освіти зі Стрийщини разом з ще одним мешканцем області поширювали антиукраїнські заклики та прославляли армію РФ.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оперативники СБУ затримали двох мешканців Львівщини, які публічно виправдовували збройну агресію РФ проти України.

"Зловмисниками є жителі регіону, які в забороненій соцмережі "Однокласники" поширювали антиукраїнські заклики та прославляли армію окупанта. Також, фігуранти публічно пропагували наративи загарбницької політики кремля та дискредитували ЗСУ. Однією з них виявилась діюча працівниця закладу освіти зі Стрийщини" – наголосили у СБУ.

Їм обом повідомили про підозри за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) ККУ відповідно до вчинених злочинів.

Наразі тривають слідчі дії, зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Додамо, у вересні 2023 року СБУ викрила львів'янина, який знімав будівлю Служби безпеки у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.