Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

міліція України

Середа, 23 грудня 2015, 16:29

Верховна Рада надала пільги колишнім міліціонерам

міліція України

Верховна Рада повернула екс-міліціонерам гарантії соцзахисту, втрачені після створення Національної поліції.

Сьогодні, 23 грудня, Верховна Рада ухвалила закон за №3303 "Про внесення змін до розділу ХI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Національну поліцію" щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей".

За це рішення проголосували 279 народних депутатів.

Відтак, законом відновлюються гарантії соцзахисту колишніх працівників органів внутрішніх справ та членів їхніх сімей, оскільки закон про поліцію не передбачав надання соцгарантій міліціонерам та членам їх сімей, у тому числі сім'ям працівників міліції, які загинули чи стали інвалідами під час проходження служби в міліції або ж були звільнені зі служби за станом здоров'я, за віком, у зв'язку із скороченням штату.

Законопроект прийняли у результаті численних звернень українських організацій ветеранів та працівників органів внутрішніх справ.

"Відповідні зміни внесено до частини шостої розділу XI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Національну поліцію", якими унормовується перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ у разі змін у видах грошового забезпечення й введенні нових надбавки, доплати, підвищення для поліцейських", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, 2 вересня уряд офіційно оголосив про створення Національної поліції – центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.