Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛАЗ

Четвер, 24 грудня 2015, 15:30

Садовий хоче приватизувати ЛАЗ

ЛАЗ

Андрій Садовий підтримує передачу Львівського автобусного заводу у комунальну власність. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 24 грудня, на сесії Львівської міськради, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що найкращим виходом з ситуації, що складася навколо Львівського автобусного заводу, є його передача у комунальну власність.

За його словами, завод заборгував місту плату за землю та інші послуги у розмірі 10 млн грн 

«Ми жодної копійки бандитам не заплатимо. Бандформування, яке незаконно приватизувало цей завод, знищило його, розікрало. Іншого варіанту, як забрати все в комунальну власність, я не бачу», – заявив Андрій Садовий.

Як зазначила депутат від Блоку Петра Порошенка Уляна Пак, за інформацією колишніх працівників, завод має перед ними заборгованість з виплати заробітної плати у розмірі понад 1,5 млн грн, а місто заборгувало заводу за 2 автобуси 4 млн грн. 

Нагадаємо, ще у вересні на сайті ВРУ було оприлюднено проект закону про націоналізацію Львівського автобусного закону.І ніаторами законопроекту виступили нардепи Володимир Парасюк, Ігор Васюник, Борислав Береза, Ігор Мосійчук та Павло Кишкар.

25 серпня прокуратура Львівщини розпочала досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння майном Львівського автобусного заводу.

Також голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що сприятиме фінансовій допомозі ЛАЗу, якщо побачить офіційні угоди на виготовлення автобусів на території Львівського автобусного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.