Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шептицький

Четвер, 31 грудня 2015, 12:40

УГКЦ подякувала львів’янам за вклад у відзначення року Шептицького

шептицький

Сьогодні у Соборі святого Юра у Львові УГКЦ відзначила львів’ян за вклад у відзначення року Шептицького.

Митрополит Львівський Ігор Возняк вручив грамоти за реалізацію проектів, присвячених Праведному Митрополиту Андрію Шептицькому, голові Львівської ОДА Олегові Синютці, народному артистові Богдану Козаку, ансамблю «Трембіта», журналістці радіо «Свобода» Галині Терещук, народному депутату Ігореві Шурмі, його синам Олегу і Ростиславу, та ін. достойникам.

Варіанти звернулись до Ігоря Шурми з проханням розповісти про вклад родини у відзначення митрополита Андрія.

«Ми - віруючі люди і у вірі виховували своїх синів. Те, що ми робимо, не є реклама, а наш обов’язок, тому не вважаю за потрібне про це розповідати».

Натомість Варіантам з кіл, наближених до УГКЦ, вдалось дізнатись, що Ігор Шурма та його сини були відзначені грамотами за організацію у музеї ім. Шептицького у Львові виставки з колекцій харківських музеїв художників Сергія Васильківського, Михайла Беркоса, Петра Левченка і Михайла Ткаченка, а також за допомогу у встановлені пам’ятника Андрію Шептицькому у сквері навпроти собору Святого Юра у Львові.

Нагадаємо, в 2011 році у Харкові з ініціативи Ігора Шурми була встановлена меморіальна таблиця митрополитові Йосипу Сліпому. Участь у відкритті таблиця взяли серед інших мер Львова Андрій Садовий, тодішній голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк та історик Ярослав Грицак.

Нагадаємо, Львівська обласна рада проголосила 2014-2015 роки на Львівщині роками Святого Вселенської Церкви Папи Римського Івана Павла II, Слуги Божого Андрея Шептицького та Блаженного Климентія Шептицького.

17 червня 2014 Верховна Рада прийняла постанову «Про відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.