Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Понеділок, 11 січня 2016, 10:40

На Львівщині юнак вбив інваліда за 600 грн

поліція

На Стрийщині 17-річний юнак вбив інваліда у власному помешканні та викрав 600 грн.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Львівській області.

До Стрийського відділу поліції 6 січня зателефонував 17-річний місцевий мешканець. Він повідомив, що у своєму помешканні помер 40-річний інвалід 3-ї групи.

Експертиза показала, що смерть чоловіка настала внаслідок зовнішньої крововтрати через колото-різані поранення шиї з ушкодженням кровоносних судин.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Працівники поліції з’ясували, що вбивство скоїв юнак, який повідомив про смерть інваліда.

Під час розпивання спиртних напоїв юнак схопив кухонний ніж і накинувся на чоловіка. Бив винятково у ділянку шиї. Загалом експерти нарахували 18 ударів, кожен із яких міг бути смертельним. Коли інвалід перестав подавати ознаки життя, зловмисник забрав у нього 600 гривень. Коли вийшли з будинку, знаряддя вбивства викинув у смітник, а грошима поділився із приятелем – співучасником злочину.

Правопорушення, скоєне юнаками, має також ознаки злочину, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій). Його вчинення карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.