Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

unian.ua

Середа, 20 січня 2016, 13:01

У ЄС вирішують долю Польщі

Польща

У Європарламенті відбулися дебати  щодо верховенства права в Польщі.

Про це повідомляє Euronews.

Дебати було скликано після того, як нова польська влада зменшила повноваження Конституційного суду й запровадила контроль над державними телебаченням і радіо.

Голова фракції лібералів і демократів у Європарламенті Гі Верхофстадт вважає, що політика консервативного уряду Польщі штовхає країну до авторитаризму, у напрямку путінської Росії.

"Ідеться не про кадрові рішення, складається враження, що урядова більшість перейшла до диктату й більше не шукає діалогу з опозицією. За один день вони ухвалили такі рішення, що, як правило, обговорюють набагато довше", – наголосила німецький євродепутат Ребекка Гармс.

Наразі Варшава попросила Венеціанську комісію Ради Європи розглянути зміни в законі про Конституційний суд. Цю оцінку буде оголошено в середині березня.

Зазначимо, Єврокомісія минулого тижня вирішила розпочати моніторинг верховенства права у Польщі, висловивши занепокоєння законами про ЗМІ і про Конституційний суд, що їх ініціювала нова владна партія і вже підписав президент країни.

Поляки також не завдоволені останніми кроками влади, зокрема прийняття закону про ЗМІ, за яким уряд матиме право призначати керівництво державного радіо і телебачення.

Також Євросоюз хоче позбавити Польщу права голосу в ЄС через зміну порядку роботи конституційного суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.