Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сколе

skole.com.ua

Четвер, 21 січня 2016, 12:11

На Львівщині посадовець самовільно призначила собі соцдопомогу

Сколе

Керівник підрозділу управління соцзахисту Сколівщини незаконно призначила собі соцдопомогу, яку отримувала понад два роки.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, під час перевірки діяльності керівника одного із структурних підрозділів управління соціального захисту населення Сколівського району працівники управління захисту економіки виявили факти зловживання службовим становищем.

Зокрема, було встановлено, що чиновниця незаконно призначила собі соціальну допомогу, надавши недостовірні дані про доходи сім’ї, та отримувала її протягом майже двох років. Загальна сума завданих державі збитків становить понад 37 тис грн.

Крім того,посадовець внесла до переліку пільговиків власного чоловіка, як сільського бібліотекаря, що вийшов на пенсію. Проте, такої посади він ніколи не займав, а постійно знаходився на заробітках у Росії.

З цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Чиновниці загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.