Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська міськрада

П'ятниця, 22 січня 2016, 16:35

Окрім Львова до ProZorro приєдналися ще чотири обласні центри

Львівська міськрада

Наразі до електронної системи держзакупівель ProZorro приєдналися Одеса, Львів, Житомир, Миколаїв і Чернігів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Відтак, Львів, Одеса, Житомир, Миколаїв та Чернігів приєдналися до системи електронних державних закупівель Prozorro, остаточний перехід всіх замовників на яку повинен бути реалізований до кінця цього року.

Зазначимо, згідно з законом "Про публічні закупівлі" всі державні закупівлі в Україні будуть переведені в електронний формат. Перехід розпочнеться з допорогових закупівель вартістю до 200 тис грн для товарів і послуг і до 1,5 млн для робіт і відбудеться протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режиим органи центральної влади і державні підприємства, а з серпня – решта державних замовників.

Електронна система державних закупівель ProZorro працює з лютого 2015 року в пілотному режимі. У систему заведено майже 39 тис. тендерів від понад 2,3 тис. державних замовників. Загальна економія бюджетних коштів уже перевищила 500 млн грн.

Нагадаємо, 13 січня виконавчий комітет Львівської міськради погодив положення про здійснення закупівель виконавчими органами, комунальними закладами, установами і підприємствами мерії у системі електронних державних закупівель ProZorrо.

Також з 1 січня стартував пілотний проект із використання електронної системи держзакупівель у Львівській обласній раді. Зокрема, була створена робоча група для реєстрації облради як замовника через один з торговельних майданчиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.