Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кібербезпека

Четвер, 28 січня 2016, 11:12

РНБО розробила стратегію кібербезпеки України

кібербезпека

У зв’язку з російською агресією та використанням українського кіберпростору різними розвідувальними структурами, Рада національної безпеки і оборони розробила стратегію кібербезпеки України.

Про це повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Враховуючи військову агресію з боку Російської федерації, збільшення використання кіберпростору розвідувальними і спеціальними військовими структурами й терористами, РНБО прийняла за основу Стратегію кібербезпеки України.

Завдяки Стратегії кібербезпеки в Україні відбудеться розбудова національної системи захисту кіберпростору.

За допомогою неї можна своєчасно виявляти й нейтралізовувати можливі кіберзагрози, а також запобігати їхньому виникненню з урахуванням відповідної практики держав-членів НАТО та ЄС.

Також Стратегія передбачає координацію, розподіл повноважень й відповідальності органів сектору безпеки і оборони України в питаннях кібербезпеки, кіберзахисту та протидії кібертероризму.

Додамо, що члени РНБО затвердили також новий військово-адміністративний поділ держави, згідно з яким уся територія країни розмежовуватиметься на військові та адміністративні зони задля забезпечення оборони України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.