Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

П'ятниця, 29 січня 2016, 09:50

ЄС скасував санкції проти посадовців часів Януковича

Євросоюз

Європейський Суд у Люксембургу частково задовольнив позови колишніх високопосадовців режиму Віктора Януковича, які вимагали скасувати запроваджені проти них санкції ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, 28 січня суд виніс ухвалу за позовами екс-прем‘єр-міністра України Миколи Азарова і його сина Олексія Азарова, колишнього першого віце-прем‘єра уряду Сергія Арбузова, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і депутата Верховної Ради Сергія Клюєва.

В цілому рішення суду прийняте на користь позивачів.

"Суд дійшов висновку що замороження активів п’яти українських громадян не базується на визначених критеріях, а відтак скасовує запроваджені заходи у період з 6 березня 2014 року до 5 березня 2015 року. Рада ЄС виключила сина пана Азарова зі списку з 6 березня 2015 року. На відміну від нього, імена 4 інших громадян України були залишені у списку на період з 6 березня 2015 р. до 6 березня 2016 р. з незначною зміною формулювання причин зберігання у списку", – йдеться у вердикті суду.

Суд аргументувавсвоє рішення тим, що у звинувачувальному листі Генеральної прокуратури України від 3 березня 2014 року не було наведено жодних подробиць щодо конкретних випадків, на яких грунтувалося обвинувачення.

Проте у суді пояснили, що ухвалення рішення не означає автоматичне скасування санкцій, сторони можуть подати апеляції, а Україна має можливість довести зловживання з боку зазначених осіб, якщо надасть конкретні докази злочинів, на яких базується обвинувачення.

Навесні Суд ЄС має ухвалити рішення за подібним позовом з боку Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.