Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біометричний паспорт

mukachevo.net

П'ятниця, 29 січня 2016, 12:14

Біометричні паспорти видаватимуть з 14 років

біометричний паспорт

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, що регламентує видачу біометричних паспортів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вчора, 28 січня, Верховна Рада прийняла у першому читанні зміни до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус, спрямовані на лібералізацію візового режиму між Європейським Союзом та Україною.

Цей законопроект підтримали 228 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт. Паспорт оформлятимуть на чотири роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на десять років.

Паспорт міститиме текст українською та англійською мовами, а також не буде позначок про реєстрацію шлюбу.

Окрім цього, у законі прописано порядок оформлення документів для постійного проживання українців за кордоном. Із законодавства пропонується виключити норму про терміни і порядок розгляду заяви на оформлення закордонного паспорта, яка допускає можливість відмови у видачі документа. Пропонується також встановити, що кожен українець не може мати більше ніж два паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, оформлення нового паспорта у вигляді ID-картки стартувало 11 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.