Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

правоохоронці

ukrinform.ua

Вівторок, 2 лютого 2016, 13:01

Франція і Бельгія поглиблять співпрацю проти тероризму

правоохоронці

Франція і Бельгія закликають усі країни Європи об'єднатися проти ісламських екстремістів і розвивати співпрацю між правоохоронними органами.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, нещодавно відбулася зустріч французького і бельгійського прем‘є-міністрів у Брюсселі, що мала на меті покласти край непорозумінням між країнами, що виникли після терактів у Парижі у листопаді минулого року.

Зазначимо, тоді Франція звинуватила Бельгію у тому, що вони не змогли знешкодити бельгійський осередок терористів, який брав участь у нападах у французькій столиці.

За словами французького прем‘єра Мануеля Валльса, країни ЄС мають швидше обмінюватися інформацією про потенційних терористів, а також створити єдину базу даних авіапасажирів.

"Європа має організуватися і відповісти на виклик, адже боротися з цими загрозами треба не послабленням, а, навпаки, посиленням інтеграції між членами єдиної Європи. Це стосується як європейських інституцій, так і країн", – наголосив Мануель Валльс.

Після паризьких терактів Бельгія провела низку поліцейських рейдів і наразі тримає за гратами 10 підозрюваних у тероризмі.

Зазначимо, 13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.