Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Битва під Віднем

Вівторок, 2 лютого 2016, 18:47

Картини Альтамонте мають спокій

Битва під Віднем

Батальні полотна художника Мартина Альтамонте, що експонують в Олеському та Золочівському замках ніхто не планує перевозити до Жовкви.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила виконуюча обов'язки директора Львівської національної картинної галереї Лариса Разнікова-Возницька.

«"Битва під Парканами" і "Битва під Віднем" в нормальному стані, їх зберігають в ідеальних умовах, за ними доглядають, і питання про їх можливий переїзд ніхто не піднімає" – повідомила Лариса Разнікова-Возницька.

Зазначимо, що на Львівщині 2016 рік оголошено роком Бориса Возницького з нагоди дев'яностої річниці з Дня його народження.

Нагадаємо, що в 2012 році після смерті Бориса Возницького між Міністерством культури України та представниками польської сторони велись переговори про передачу полотен до римо-католицького собору св. Лаврентія що у Жовкві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.