Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Середа, 3 лютого 2016, 10:06

Рада Європи погодилася на поступки, щоб утримати Британію у складі ЄС

Євросоюз

Президент Ради Євросоюзу Дональд Туск передав британському прем‘єру Девіду Камерону пропозиції, щоб утримати великобританію у складі Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, пропонується провести такі реформи, на яких наполягає британський прем‘єр, для того, щоб країна не вийшла з ЄС.

"Створення захисного механізму для відповіді на виняткові ситуації із напливом працівників" – це одна з пропозицій Дональда Туска у відповідь на вимогу Девіда Камерона, що викликала найбільше суперечок у ЄС. Ідеться про заблокування соціальних виплат мігрантам із ЄС протягом перших 4 років перебування в Британії.

"На початку цього процесу ми визначили 4 галузі, де ми хочемо бачити суттєві зміни. І цей документ передбачає такі зміни, але, звичайно, ще слід попрацювати над деталями. Важливо, щоб робота тривала. Ясна річ, попереду ще переговори в Європейській Раді, на нас чекає важка робота, але ми дійсно зробили поступ", – наголосив британський прем‘єр.

Окрім соціальних виплат, Лондон наполягає на змінах ще в таких галузях:

-  Британія не підтримує подальшу політичну інтеграцію;

- розширити повноваження національних парламентів, які б змогли блокувати закони ЄС; серед іншого Британія підтримує ідею "червоної картки", яка б дозволила країнам ЄС відкидати ті чи інші директиви;

- визнати Євросоюз багатовалютним союзом, гарантувати країнам ЄС за межами єврозони, що вони не є в невигідному становищі.

Камерон прагнув отримати пропозиції Брюсселя перед самітом ЄС 18-19 лютого. З пропозиціями Туска щодо реформ у Євросоюзі на вимогу Британії ще мають погодитися решта 27 країн ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.