Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Високий замок

Середа, 3 лютого 2016, 10:45

Високий замок реставруватимуть за 500 тисяч

Високий замок

У бюджеті розвитку Львова на 2016 рік передбачено понад 46,5 млн грн для реставрації архітектурних пам'яток у центрі міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У бюджеті розвитку міста для управління охорони історичного середовища передбачено 46 млн 587 тис грн, які будуть розподілені між близько 50 об`єктами.

Зокрема, передбачено ремонт 13 балконів житлових будинків: на вул. Дорошенка, 35, Герцена, 4, Короленка, 17; ремонт балконів у пам'ятках архітектури на пл. Соборна, 7, вул Вірменська, 13, вул Дорошенка, 15, вул Мартовича, 7, вул Шолом-Алейхема, 9, вул Князя Романа, 4, вул Генерала Чупринки, вул Братів Рогатинців, 14, вул. Лесі Українки 10, Краківській, 34, Староєврейській, 36, площі Ринок, 18, Листопадового Чину, 26, Крушельницької, 23.

На реставрацію фасадів будівлі театру імені Марії Заньковецької виділено 1 млн грн, а на фасад та дах «Музею Пінзеля», збудованого у ХVII столітті, передбачено 2 млн 100 тис грн.

Найбільше коштів у бюджетівиділено на відновлення пам`яток архітектури Національного лісотехнічного університету – 20 млн грн, капітальний ремонт площі Митної – 6 млн 78 тис грн, реставрацію даху будівлі на вулиці Університетській, 1, – 2 млн грн, реставраційно-ремонтні роботи пам`ятки архітектури ХХ століття – будинку страхового товариства «Дністер» – 2 млн грн, пам`ятки архітектури національного значення 1607 року костел Непорочного зачаття Монастиря с. Кларисок у Львові – 1 млн 500 тис грн, реставрацію та консервацію руїн Високого Замку  500 тис грн.

Також передбачаються кошти й на заміну загально сплавної каналізації та водопроводу в подвір`ї Вірменського Собору; капітальний ремонт території між будинками по вулицях Староєврейській, 35, та Арсенальній, 3, археологічні дослідження території між вулицями Кривоноса, Замковою та Насипною, ремонтно-реставраційні роботи відновлення вітражів у пам`ятці архітектури ХХ століття на проспекті Шевченка, 17/19, реставрація скульптурної групи «Ощадність» на будинку-пам`ятці архітектури на проспекті Свободи, 15, реставрація криниці з левами на вулиці Коперника, реставраційно-ремонтні роботи будівлі шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького, реставраційно-ремонтні роботи даху та куполу будинку пам`ятки архітектури на площі Міцкевича 6/7.

Нагадаємо, 1 лютого, на засіданні виконкому Львівської міськради був затверджений бюджет розвитку Львова на 2016 рік. У ньому також передбачено 20 млн грн на усунення смороду у місті.

Згідно з ним, більшу частину коштів передбачено на реалізацію серії культурних заходів у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.