Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

Четвер, 4 лютого 2016, 12:45

Квартирне питання: львівські учасники АТО пікетують під міськрадою

учасники АТО

Сьогодні під Львівською міськрадою зібралися на пікет близько 60 учасників АТО з вимогою створити комісію, яка б займалась виділенням квартир та земельних ділянок.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

«Я сьогодні тут, щоб свої квартири, перш за все, отримали інваліди, ті бійці, які втратили руку, ногу і є непрацездатними», – розповів учасник пікету, боєць АТО Олег.

За його словами, за останній рік у Львові для учасників АТО придбали лише близько 20 квартир за кошти, виділені з загального бюджету.

«Ініціативи від місцевої влади практично не було ніякої. Натомість наш мер піарився, вручаючи ключі від квартир, що були куплені за кошти з загального бюджету. 80% від суми заплатила держава, а 20% – міська рада. Тобто місто виділило раптом зо два мільйони гривень», – зауважив Олег.

Станом на сьогодні у черзі на отримання житла перебувають близько 1600 львівських бійців АТО. Олег був демобілізований влітку минулого року. Зараз він 840 у черзі, проте майже за рік перебування вдома жодних зрушень та прогресу у справі з отриманням помешкання він не бачить.

«Ми прекрасно розуміємо, що відразу всі не отримають зароблені квартири. Це процес нешвидкий. Але якщо держава виділятиме щороку по 19-20 квартир, то уявіть собі, скільки ж це років потрібно чекати тим 1600 бійцям, що зараз стоять на черзі? А черга ж оновлюється з кожним днем, бо люди повертаються зі Сходу. От незабаром буде демобілізація, нових у черзі значно побільшає», – зауважив учасник АТО.

Бійці АТО, що зібрались на пікет під міськрадою, одностайно стверджують: якщо влада їх не почує, то вони візьмуться до радикальних дій.

Втім, поки військовослужбовці хочуть утворити з депутатським корпусом комісію, яка б займалась виділенням квартир та земельних ділянок для учасників АТО. Відтак, останні братимуть активну участь у всіх процесах, що пов’язані з наданням житла.

«Ми хочемо безпосередньо брати участь у питаннях щодо виділення квартир та земельних ділянок. Може, влада самотужки не може справлятися з цим завданням. Тоді ми їй допоможемо, у нас є багато сміливих і рішучих хлопців», – зауважили активісти.

Більше того, за їхніми словами, будівництво трьох багатоповерхівок на вул. Під Голоском дасть змогу отримати лише близько трьох сотень квартир бійцям АТО.

«Якщо ця програма з надання житла бійцям АТО так повільно розвиватиметься, то вона затягнеться мінімум на п’ять років. А військових у загальній черзі з кожним днем стає все більше», – зауважив член Всеукраїнського об’єднання учасників АТО Іван Маланич.

Відтак, військові з АТО, які увійдуть до складу комісії, вимагатимуть від влади виділення більшої кількості квартир та земельних ділянок.

«Ми маємо неофіційну інформацію про те, що з кожного побудованого будинку у місті 10% площі отримує влада. Чому ми не повинні забрати ті відсотки? Ми воювали не за те, аби зараз боротися тут за житло, яке ми заробили», – наголосив Іван Маланич.

Зазначимо, під тиском пікетувальників під час сьогоднішньої сесії депутати ухвалили рішення щодо створення спеціальної комісії за участю бійців АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.