Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 8 лютого 2016, 09:53

Утилізацію біогазу на Грибовицькому сміттєзвалищі має здійснити фірма, якої не існує

Грибовицьке сміттєзвалище

Договори про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища підписано з компанією, яка давно припинила своє існування.  

Про це повідомила прес-служба Інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради.

Як зазначив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець під час засідання депутатської комісії екології та природокористування, для подолання наслідків витоку гудронів утворена спеціальна комісія, яку очолила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

За його словами, проект рекультивації полігону твердих побутових відходів пройшов комплексну державно-будівельну експертизу, проте його реалізація є проблемною через участь компанії «Гавса», яка у 2004 році підписала угоду з Львівською міською радою про дегазацію полігону.

«Проте ця компанія припинила своє існування, а обладнання було вивезено до Криму. Тому ми будемо починати судовий процес щодо розірвання договору, оскільки згідно з угодою у цієї компанії виключне право на утилізацію біогазу до 2019 року», – наголосив Юрій Голець.

Наразі департамент цивільного захисту населення Львівської ОДА підготував позовну заяву до суду щодо стягнення екологічної шкоди проти арбітражного керуючого, який займається ліквідацією «Нафтомаслозаводу».

Також голова комісії екології та природокористування Львівської міськради Ірина Оршак, за її словами, подасть депутатський запит в органи досудового слідства щодо факту встановлення осіб, які на Грибовицькому сміттєзвалищі ведуть незаконну діяльність.    

Нагадаємо, нещодавно комісія з питань екології та природокористування Львівської міськради ухвалила рішення стосовно уникнення подальшого руйнування берегів гудронових озер, що поряд з Грибовицьким сміттєзваилщем. Члени комісії вирішили негайно засипати ями, які раніше вирили невідомі люди під цистерни.

Відтак, ЛКП «Збиранка» завезло близько 810 тонн глини, а також перекрило заїзд на територію озер.

Зазначимо, 13 січня під Грибовицьким сміттєзвалищем на одному з озер трапився витік гудронів, унаслідок чого шкідливі речовини потрапили у водойми поблизу сiл Малехів й Грибовичі Жовківського району. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.