Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські перевізники

Вівторок, 9 лютого 2016, 14:40

Міськрада виділить 10 мільйонів на перевезення пільговиків у Львові

львівські перевізники

У бюджеті Львова на 2016 рік передбачено 10 мільйонів гривень перевізникам на компенсацію за безкоштовний проїзд пільгових категорій громадян.

Про це сьогодні розповів начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир.

«На цей рік у бюджеті міської ради закладено 10 мільйонів гривень на компенсацію перевізникам за пільгові перевезення. Але ця сума передбачена тільки для АТП», – зазначив Віктор Щир.

Відтак, конкретної суми на виплати для приватних перевізників поки немає.

За словами Віктора Щира, сьогодні у місті є понад 300 тисяч пільговиків. Тож самотужки міська рада не може повністю компенсувати витрати перевізників.

«Як приватні, так і комунальні перевізники сьогодні без компенсації просто не виживають. А оскільки виділені кошти з міського бюджету не перекривають їхніх витрат, нам залишається дочекатись рішення Верховної Ради, у якому ми дізнаємося, скільки коштів виділять для Львівщини. А тоді вже спільно приймати якесь рішення», – розповів Віктор Щир.

За його словами, впроваджувати часові обмеження на проїзд пільговиків у транспорті, як це було у березні 2015 року, в міськраді не планують.

«У березні минулого року різко піднялися ціни на пальне, на маршрути не виходило 200 автобусів, тож ми вирішили запровадити це обмеження у часі. Воно дало змогу нам за два місяці наростити об’єм транспортних засобів на маршрутах міста. Таку нашу ідею підхопив Івано-франківськ, вона діє там і дотепер. І люди, і перевізники там задоволені. Адже особи, які зранку їхали за сметаною на базар перестали їздити в час пік, оскільки це можна зробити не о 8 ранку, а о 10 чи 11», – зауважив Віктор Щир.

Як стверджує Щир, відновлення такого рішення було б доречним зараз у місті. Проте, зважаючи обурення мешканців, в управлінні транспорту до такої ідеї повертатися не планують.

Щодня на маршрути у Львові виходить 650 автобусів, серед яких 570 приватних і лише 80 – комунальних. Хоча у міській раді заплановано збільшити кількість комунальних автобусів, все одно без приватників місту не обійтись.

Нагадаємо, 1 лютого перевізники Львівщини вирішили до 1 квітня в межах області возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. 

Проте львівські перевізники не мають права відмовляти у безкоштовному проїзді пільговим категоріям громадян, адже це суперечить умовам договору з міськрадою.

Тим часом у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, що передбачає виділення коштів на компенсацію за перевезення пільговиків. Згідно з ним Львівщина має отримати 87 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.