Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продаж алкоголю

Середа, 10 лютого 2016, 14:40

У січні держбюджет отримав понад 80 мільйонів від продажу алкоголю на Львівщині

продаж алкоголю

Великі підприємства області сплатили до бюджету понад 119 млн грн акцизного податку: найбільше надходжень надійшло від продажу алкоголю.

Про це повідомила спеціалізована державна податкова інспекція з обслуговування великих платників у Львові Міжрегіонального головного управління ДФС.

Зазначимо, впродовж січня 2016 року великі підприємства – виробники підакцизної продукції сплатили до державного бюджету 119,3 млн грн акцизного податку, що на 31,4 % більше від встановленої норми.

Відтак, держбюджет додатково отримав 28,5 млн грн.

Майже 73 % надходжень забезпечили виробники алкогольних напоїв, які спрямували до бюджету 87,1 млн грн акцизу. Окрім того, 16,4 млн грн акцизного податку було сплачено броварами, 14,3 млн грн  – виробниками тютюнових виробів та 1,4 млн грн надійшло від реалізації легкових автомобілів.

Нагадаємо, МВФ рекомендує українській владі підвищити акциз на пиво і міцний алкоголь та посилити контроль за обігом спирту. Хоча, з 1 січня зросли ставки акцизів на алкоголь, тютюнові вироби і нафтопродукти. Зокрема, акциз на пиво зріс удвічі, на горілку – наполовину, на слабоалкогольні напої – одразу на 300%, а на тютюнові вироби – на 40%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.