Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

теракти у Франції

tsn.ua

Четвер, 11 лютого 2016, 10:09

У Франції терористів позбавлятимуть громадянства

теракти у Франції

Національні збори Франції схвалили зміни про надзвичайний стан та позбавлення терористів громадянства.

Про це повідомляє Euronews.

Національні збори Франції, нижня палата парламенту, схвалила поправки до конституції, ініційовані урядом після листопадових терактів в Парижі. Наступного тижня аналогічний розгляд має відбутися у Сенаті – верхній палаті парламенту. Далі – затвердження пакету змін Конгресом Франції в цілому.

Зокрема, реформа передбачає два ключові нововведення: можливість позбавлення громадянства Франції осіб, причетних до терористичної діяльності, і включення до конституції положення про можливість введення урядом надзвичайного стану в країні.

Відтак надзвичайні заходи триватимуть 4 місяці, з можливістю подовження. Наразі для цього потрібний спеціальний декрет президента.

Згідно із Цивільним кодексом Франції, особа, яка отримала французьке громадянство може його втратити, якщо буде засуджена за підривну діяльність, теракти чи дії на користь інших держав, що несумісні з французькими цінностями. Досі громадянства могли позбавити осіб, що отримали його менш, ніж 10 років тому, у разі вчинення злочинів проти держави. А у найважчих випадках – 15 років. Нове правило стосуватиметься тих, хто отримав громадянство при народженні.

Зазначимо, ці зміни до конституції вже спричинили відставку міністра юстиції, соціалістки Крістіан Тобіри, яка відмовилася просувати за документ.

Нагадаємо, у листопаді, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, а близько 200 отримали поранення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.