Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка медична допомога

loda.gov.ua

Четвер, 11 лютого 2016, 16:57

Мешканці Львівщини проти ліквідації центру екстреної медичної допомоги

швидка медична допомога

Громадськість категорично проти ліквідації Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що задумана виключно з метою зміни керівництва.

Про це повідомила голова Львівської обласної організації Української Народної Партії Ольга Давид.

За її словами, на громадських слуханнях з цього питання, які відбулися 10 лютого, організатори не запропонували жодного раціонального аргументу на користь реформи, яку запланували провести у службі екстреної медичної допомоги Львівщини.

А працівники служби екстреної допомоги заявили, що ліквідація Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф задумана виключно з метою зміни керівництва. Також вони наголосили, що ліквідація загрожує втратою ліцензій на використання важливих медичних засобів, що може заблокувати роботу служби як мінімум на півроку та невиправданими витратами на процедури ліквідації та створення нової служби.

"Результати громадських слухань викликають дуже багато запитань до депутатської комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я, оскільки вони продемонстрували повну некомпетентність у питанні, що могло бути проведеним через рішення облради, якби не почалися протести громадськості. Як можна планувати ліквідацію підприємства не залучивши до обговорення керівництво установи, фахівців, не повідомивши працівників, не маючи жодних економічних розрахунків", – заявила голова Львівської обласної організації Української Народної Партії Ольга Давид.

Зазначимо, результатом громадських слухань стала вимога до Львівської облради відмовитися від ліквідації і упорядкувати службу екстреної медичної допомоги шляхом приєднання до діючого Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської та Дрогобицької станцій швидкої допомоги на правах структурних підрозділів.

Довідка: Нещодавно у Львівських медіа з’явилася інформація, що Львівська обласна рада на найближчій сесії має намір прийняти рішення про ліквідацію Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, а також та юридичних осіб Львівської та Дрогобицької станцій швидкої допомоги, нібито з метою проведення реформи служби екстреної медицини Львівської області та створення єдиного підприємства. .

Нагадаємо, на наступну сесію Львівської облради, яка відбудеться 16 лютого, винесено на розгляд ліквідацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.