Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стрітення Господнє

andriyivska-tserkva.kiev.ua

Понеділок, 15 лютого 2016, 09:55

Сьогодні українці святкують Стрітення Господнє

Стрітення Господнє

Сьогодні, 15 лютого, православні та греко-католики відзначають одне з найбільших християнських свят – Стрітення Господа Ісуса Христа.

Про це повідомляє Укрінформ.

Згідно з Біблією сьогодні це свято відзначають у пам’ять про те, як Діва Марія принесла до храму в Єрусалимі Ісуса Христа рівно на 40-й день після його народження.

Це робилося на згадку про визволення євреїв з чотирьохсотлітнього єгипетського полону. Кожен первісток чоловічої статі належав Богові і його потрібно було приносити до храму на 40-й день після народження для зустрічі зі Всевишнім.

Діву Марію разом із Йосипом у храмі зустрів старий священик Симеон, який чекав на зустріч із Господом уже багато років. Симеон був богопослушною людиною, але не вірив у народження Спасителя від Діви Марії.

Дух святий напророчив священику, що він помре лише тоді, коли побачить народження Христа. Тож лише після зустрічі з Ісусом у Єрусалимському храмі Симеон віднайшов вічний спокій. Перед смертю старець сказав, що немовля, яке він нарешті побачив, буде служити спасінню усього людства.

У народі свято Стрітення асоціюють із боротьбою зими та весни.

Також сьогодні у храмах освячують свічки, які називають громничними. Такі свічки, за повір'ями, мають виняткову силу і оберігають оселю від бурі, зливи чи смерчу, ниву — від бурелому чи граду, а членів родини — від злого ока та різних хвороб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.