Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вирубка дерев

Вівторок, 16 лютого 2016, 17:42

Цьогоріч львівські держлісгоспи скоротять вирубку дерев на 13%

вирубка дерев

У держлісогосподарських підприємствах Львівщини планують заготовити майже 867 тис м³ деревини, що на 13% менше, ніж у 2015 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За словами начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, протягом минулого року лісгоспи заготовили 997 тис м³ ліквідної деревини, у тому числі від рубок головного користування – 576 тис м³ та рубок формування і оздоровлення лісів – 421 тис м³.

До державного управління сплатило 74,4 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів, а до місцевого бюджету – 48,5 млн грн.

«Інформація про орієнтовні плани рубок лісів, а також видані дозволи на 2016 рік розміщена на сайті управління та державних лісогосподарських підприємств. На даний час спільно із громадськістю тривають обговорення цьогорічних планів лісогосподарських заходів на сесіях сільських, районних рад та сходах громад», – розповів Анатолій Дейнека.

Також нещодавно на Львівщині вперше в Україні відкрили для громадськості інформацію про лісове господарство.

Відтак, кожен громадянин може безперешкодно ознайомитись із планами та дозволами на здійснення рубок, інформацією про лісопорушення, браконьєрство на сайті Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Нагадаємо, депутати Львівської облради вирішили запровадити механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.