Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

призовна кампанія

Четвер, 18 лютого 2016, 11:58

Порошенко визначатиме строки призову

призовна кампанія

Верховна Рада передбачила, що строки проведення призовів українців на строкову військову службу визначаються указом президента.

Сьогодні, 18 лютого, Верховна Рада України ухвалила закон №4020 "Про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо призову громадян України на строкову військову службу".

Цей законопроект підтримали 235 народних депутатів.

Відтак, пропонується відійти від затвердженого порядку проведення призовів, який наразі не дає можливості адекватно та своєчасно реагувати на різкі зміни у воєнно-політичній обстановці країни.

"Строки проведення призову громадян України на строкову військову службу визначаються указом Президента України. Такий указ публікується в засобах масової інформації не пізніш як за місяць до закінчення року, що передує року призову громадян України на строкову військову службу, крім указу про призов громадян України на строкову військову службу в особливий період, який публікується не пізніше як за місяць до початку проведення призову громадян України на строкову військову службу", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, з початку року Львівщина є лідером серед інших регіонів України за кількістю охочих вступити на контактну службу до Збройних сил. А щодо проведення сьомої хвилі мобілізації, то у Міноборони та Генштабі ще не знають, коли вона стартує.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.