Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

tsn.ua

Четвер, 18 лютого 2016, 14:01

У Греції завершують будівництво міграційних центрів

біженці

Греція запевнила ЄС, що вчасно завершить будівництво п'яти реєстраційних центрів для біженців.

Про це повідомляє Euronews.

Напередодні саміту ЄС у Брюсселі Греція, що залишається для біженців головним шляхом до Європи, заявила про майже повну готовність чотирьох з п‘яти обіцяних реєстраційних центрів на своїх східних островах, що дозволить підняти пропускну здатність до 4000 людей на день.

Зазначимо, європейські лідери погрожують виключити Грецію з Шенгенської зони, якщо вона не виконає взяті на себе обов‘язки з охорони зовнішніх кордонів ЄС.

"Ми готові приймати усіх шукачів притулку та проводити процедуру їх реєстрування відповідно до міжнародних норм та законів ЄС та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців", – наголосив міністр оборони Греції Панос Камменос.

Лише у перші місяці нового року до грецьких островів, переважно до Лесбосу, прибули близько 77 тисяч мігрантів. Минулого року ця цифра сягнула 850 тисяч людей.

Нагадаємо, нещодавно Греція взялася добудовувати центри для біженців після того, як Єврокомісія пригрозила призупинити безвізовий режим з Грецією, через нехтування своїми обов‘язками щодо реєстрації мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.