Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛНУ ім. Івана Франка

Четвер, 18 лютого 2016, 13:50

Дах університету Франка реставруватимуть за два мільйони

ЛНУ ім. Івана Франка

У бюджеті розвитку Львова на 2016 рік передбачено 2 млн грн для ремонтно-реставраційних робіт даху ЛНУ ім. Івана Франка.

Про це йдеться в офіційному документі бюджету.

У бюджеті розвитку міста для управління охорони історичного середовища передбачено 46,5 млн грн, які будуть розподілені між майже 50 об`єктами.

На ремонтні роботи фасадів та даху музею Пінзеля, що є пам'яткою архітектури ХVІІ ст., передбачено 2, 1 млн грн.

Фасад будівлі театру ім. М. Заньковецької реставрують за мільйон гривень, а руїни синагоги Турей Загав («Золота Роза») консервуватимуть за 300 тис грн.

Цьогоріч із міського бюджету для ремонтно-реставраційних робіт Вірменського собору виділили більше 670 тис грн, для костелу Єзуїтів – 500 тис грн.

Також у бюджеті передбачений ремонт 13 балконів житлових будинків: на вул. Дорошенка, 35, Герцена, 4, Короленка, 17; ремонт балконів у пам'ятках архітектури на пл. Соборна, 7, вул Вірменська, 13, вул Дорошенка, 15, вул Мартовича, 7, вул Шолом-Алейхема, 9, вул Князя Романа, 4, вул Генерала Чупринки, вул Братів Рогатинців, 14, вул. Лесі Українки 10, Краківській, 34, Староєврейській, 36, площі Ринок, 18, Листопадового Чину, 26, Крушельницької, 23.

Нагадаємо, бюджет розвитку Львова 2016 був затверджений 1 лютого.

Згідно з ним, більшу частину коштів передбачено на реалізацію серії культурних заходів у зв’язку з отриманням статусу «місто літератури ЮНЕСКО».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.