Президент підписав закон про звільнення від сплати ПДВ препаратів, спрямованих на боротьбу зі СНІДом

Вівторок, 17 липня 2012, 17:20

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Парламент ухвалив даний закон 21 червня.

Згідно з текстом закону, держава підтримує виконання програм Глобального фонду у сфері профілактики і протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу.
Також, заходи, передбачені програмами Глобального фонду, враховуються при розробці державних цільових програм у сфері профілактики і протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу.

Стаття 3 закону визначає сферу відповідальності національного координатора. Так, національний координатор сприяє узгодженій діяльності органів виконавчої влади, громадських та благодійних організацій, підприємств, установ та організацій у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу; організовує уявлення національних заявок Глобального фонду від України і контролює здійснення цільових заходів відповідно до програм Глобального фонду.

Крім того, законом передбачено звільнення від оподаткування з 1 січня 2013 р. операції з грантами (субгрантами), включаючи придбання (ввезення) товарів, робіт і послуг, які оплачуються за рахунок грантів (субгрантів) Глобального фонду.

Також, без справляння мита та плати за митне оформлення товарів здійснюється митне оформлення вантажів (товарів та/або предметів), оплачених за рахунок грантів (субгрантів).

Джерело: РБК

Мітки: СНІД