Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СНІД

zhyvyaktyvno.org

Середа, 17 січня 2018, 17:20

За минулий рік 245 мешканцям Львівщини діагностували СНІД

СНІД

Протягом 2017 року у 460 людей в області виявили ВІЛ-інфекцію, серед яких 245 особам діагностували СНІД.

Про це повідомив департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Протягом 2017 року на Львівщині вперше діагноз "ВІЛ-інфекція" встановили 460 особам, в тому числі в IV стадії ВІЛ-інфекції (стадії синдрому набутого імунодефіциту – СНІДу) – 245 особам.

Найчастіше люди, яким вперше діагностували таку інфекцію, заражалися ВІЛом статевим способом. В області минулоріч зафіксували 275 таких випадків. Ще 112 людей заразились ВІЛом на Львівщині через ін’єкційні наркотики. 

"Використання зараженого ін’єкційного інструментарію та незахищені статеві стосунки залишаються одним із основних чинників ризику інфікування ВІЛ. Також необхідно відмітити, що ВІЛ-інфекція вражає найбільш працездатні та репродуктивні вікові групи населення, на яку припадає 80,1% нових випадків у віці 15 років і старші", – йдеться у повідомленні.

Станом на 2 січня 2018 року на обліку в області перебувають 3 573 ВІЛ-інфікованих, в тому числі 271 дитина. Серед них у стадії СНІДу перебувають 1 170 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.