Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Клінічна лікарня Львівської залізниці

dailylviv.com

Четвер, 16 червня 2022, 16:28

Лікарі залізничної лікарні у Львові не підтримали передачу їхнього закладу медуніверситету

Клінічна лікарня Львівської залізниці

Клінічна лікарня Львівської залізниці виступила проти ініціативи Укрзалізниці реорганізувати лікарню шляхом її передачі до складу Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Трудовий колектив Клінічної лікарні Львівської залізниці виступає проти ініціативи Укрзалізниці, яка є власником лікарні та хоче реорганізувати лікарню шляхом її передачі до складу медичного університету ім. Данила Галицького.

Про це Варіанти повідомили представники робочої групи трудового колективу лікарні.

Збори трудового колективу, які провели на вимогу законодавства з цього питання, визнали, що "Укрзалізниця немає переконливої відповіді на запитання, куди нас передають, в якому складі та чи будуть збережені кадри, кількість працівників, зарплата", – розповіли вони.

Лікарі також вважають непрозорими роз'яснення представників медуніверситету щодо майбутнього лікарні, які вони виклали під час зустрічі з трудовим колективом.

"Представники університету мали зустріч з трудовим колективом, але ми не почули прозорих відповідей на ті питання, що нас хвилюють. Університет погодився нас прийняти до себе, але під час зустрічі з'ясувалося, що чіткого пояснення щодо фінансування немає, університет не має можливості покрити всі витрати, що пов'язані з утриманням лікарні, оскільки стан приміщень університету перебуває у незадовільному стані. Тобто це безперспективно", – пояснили представники робочої групи.

Робоча група, яку створили за ініціативи трудового колективу, почала шукати інші шляхи реорганізації.

"Ми хочемо бачити прозорі відносини та прозорі відповіді. Лікарня Укрзалізниці у Львові розташована в будівлях, що належать місту. Для Укрзалізниці це непрофільний актив й зараз, під час війни вона немає можливості утримувати лікарню. Наразі робоча група мала зустрічі з представниками Львівської ОВА, яка не дала позитивного результату", – наголосили лікарі.

Робоча група також розглядає варіант реорганізації лікарні в комунальний заклад міської ради.

"Львівська міськрада відкрита до вирішення, вони можуть і хочуть нас взяти, про що свідчить презентація представників з міста свого бачення прийняття лікарні", – пояснили лікарі.

Вони нагадали, що в 2021 році Львівська міськрада прийняла звернення до Укрзалізниці з пропозицією передати залізничну лікарню у власність громади міста.

"Ця ухвала ще має юридичну цінність, є чинною, але чомусь на рівні адміністрації залізниці це все зневілювалося та не продовжилося. Коли був ковід, то місто виділило на лікарню кисневі концентратори, допомога була, і місто хотіло далі працювати", – розповіли вони. 

Трудовий колектив лікарні також звернувся до Міністра оборони Рєзнікова з проханням втрутитися у ситуацію, зберегти лікарню й трудовий колектив, адже всі лікарі є військовобо'язаними та можуть надавати медичну допомогу воєнним і переселенцям.

У заяві уточнили, що Укрзалізниця планує також розділити майновий комплекс лікарні: частину передати університету, а іншу – продати.

"Наш майновий комплекс, що складається з трьох корпусів (вул. І. Огєінка 1,3,5) планують розділити, передавши частину під університетську клініку, частину для продажу", – йдеться у зверненні.

"Наш колектив прагне надавати невідкладну та медичну допомогу нашим захисникам. Наша багатопрофільна лікарня має для цього всі можливості. В складі лікарні функціонують хірургічне (чисте та гнійне), нейрохірургічне, урологічне, відділення інтенсивної терапії, відділення трансфузіологіі, ортопедо-травматологічне, офтальмологічне, гінекологічне та інші відділи.УВ нас є можливість проводити реабілітацію постраждалим та пораненим на базі фізіотерапевтичного відділення. Медики нашої лікарні супроводжують евакуаційні поїзди, чергують на вокзалі. І оскільки адміністрація в час, коли військові шпиталі Львова переповнені, відмовляє в госпіталізації поранених та травмованих в наш заклад, колектив звертається до Вас та просить позитивно вирішити це питання", – пояснили лікарі свою позицію.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький щойно повідомив, що питання передачі лікарні медуниверситету вже погодив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

"Сьогодні Міністерство охорони здоров'я підтримало пропозицію передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, щоб створити на її базі університетську клініку. Це сприятиме ефективнішій підготовці студентів медичного закладу, проведенню наукових досліджень та запровадженню інноваційних проєктів у медичній галузі. За університетськими клініками розвиток медичної галузі", – написав він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.