Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 17 грудня 2021, 11:16

Охочих вакцинуватися у передсвятковий преіод на Львівщини поменшало

Станом на сьогодні у Львівській області продовжується вакцинація населення, проте бажаючих пройти процедуру стало на порядок менше.

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис заявив нині на брифінгу у Львові, що основною причиною такої ситуації є передсвятковий період.

«Щодо ситуації з вакцинальною кампанією, вона на Львівщині продовжується. На жаль, протягом останніх двох тижнів охочих вакцинуватися стає менше. Ми це пов’язуємо, першочергово, можливо, з передсвятковим періодом, але я закликаю і думаю, що вся медична спільнота закликає все-таки, навіть, протягом періоду святкового провакцинуватись», - сказав Чемерис.

Орест Чемерис наголосив, що свята  — не привід забувати про засоби індивідуального захисту та карантинні обмеження, які були продовжені урядом до 31 березня 2022 року.

«Ми маєм чітко пам’ятати, що у періоді святковому ми маємо носити маску, тому, що це є один з таких надійних наших методів захисту, але яким ми досить часто нехтуємо. Ми повинні пам’ятати, що дотримання соціальної дистанції є вкрай важливим», - уточнив він. 

Чемерис разом з тим відзначив, що в області зменшилась кількість випадків зараження коронавірусом. На сьогодні 1444 хворих знаходять на стаціонарному лікуванні, це 28% заповнення мережі. 150 осіб поки залишаються у реанімаційному відділені, що перевищує тогорічні показники у період спаду хвилі захворюваності.

Нагадаємо, станом на ранок 17 грудня в області за добу зафіксували коронавірус у 401 особи. А загалом процедуру вакцинації від коронавірусу у Львівській області пройшло 952 350 осіб, з них двома дозами – 832 833 особи.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.