Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

добровольці пожежної команди с.Бунів

Середа, 25 січня 2023, 12:10

Підрозділ добровільної пожежної команди запрацював у селі Бунів Яворівської тергромади

добровольці пожежної команди с.Бунів

У селі Бунів Яворівської територіальної громади в рамках проєкту «U-LEAD з Європою» відкрили новий підрозділ добровільної пожежної команди.

«Жителі старостинських округів с.Бунів та Калинівка, які бажали увійти у склад добровільної пожежної команди, в колишній котельні зробили ремонт та облаштували місце для дислокації пожежної команди. Мешканці сіл своїми силами зробили опалення в приміщенні та облаштували його згідно з вимогами», – зазначено у повідомлені, яке Варіанти отримали від організаторів проєкту. 

Відкриття нового підрозділу сталося завдяки участі Яворівської громади у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», який реалізовується Фондом міжнародної солідарності за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Після набуття перемоги громада підписала меморандум про співробітництво з представництвом Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні.

Село Бунів входить до Яворівської територіальної громади, яка налічує 82 населених пункти та знаходиться на відстані 20 км від найближчого пожежного пункту, що значно впливає на оперативність пожежної команди.

Команда добровільної пожежної команди с.Бунів складається з 12 рятувальників, які чергують кожні три дні. Усі члени команди отримали посвідчення, пройшовши навчання, та розпочали чергування.

Програма для України є розширенням прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.