Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Понеділок, 3 квітня 2023, 12:04

Серед ОТГ Львівщини проведуть конкурс з розвитку медицини

медичний заклад у Львові

Львівська ОВА проведе конкурс з розвитку медицини в ОТГ Львівщини з призовим фондом у десять мільйонів гривень.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 196/0/5-23ВА від 31 березня 2023 року.

Максим Козицький затвердив проведення обласного конкурсу "Розвиток медицини в територіальних громадах Львівської області".

"З метою запобігання соціально значущим захворюванням, зниження інвалідності та смертності від їх ускладнень, збільшення тривалості і покращення якості життя населення Львівщини обов'язую провести у 2023 році обласний конкурс "Розвиток медицини в громадах Львівської області" в межах виконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021-2025 роки" – йдеться у розпорядженні.

Козицький встановив призовий фонд конкурсу у 10 млн грн та затвердив склад комісії з проведення цього конкурсу, яку очолив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Згідно з документом, проведення цього конкурсу має забезпечити фінансову підтримку з обласного бюджету для ОТГ – переможців для підвищення спроможності медичних закладів, що перебувають у власності цих громад.

До участі конкурсі допускаються ОТГ Львівщини з чисельністю, що не перевищує 200 тисяч населення, у власності яких перебувають заклади охорони здоров’я з можливістю підтвердження інформації про кількість наданих скерувань та кількість проведених обстежень мешканцям.

Оцінювання учасників проводить спеціально створена комісія за ключовими показниками ефективності. Це:

відсоток мешканців територіальної громади (чоловіки – 40 років і старші, жінки – 50 років і старші), які пройшли огляд у лікаря з вимірюванням артеріального тиску;

відсоток мешканців територіальної громади (чоловіки – 40 років і старші, жінки – 50 років і старші), які пройшли огляд у лікаря з проведеним тестуванням на рівень холестерину в капілярній крові;

відсоток мешканців територіальної громади віком 14 років і старші, які пройшли тестування на ВІЛ-інфекцію;

- відсоток жіночого населення територіальної громади віком 50-69 років, яким проведена мамографія;

- відсоток мешканців територіальної громади віком 50-75 років, які пройшли тест калу на приховану кров;

- відсоток чоловічого населення територіальної громади віком 50 років і старші, які пройшли тестування на рівень ПСА;

- відсоток жіночого населення територіальної громади віком 18 років і старші, які пройшли огляд у гінеколога;

- охоплення первинним вакцинальним комплексом проти дифтерії, правцю, кашлюку, поліомієліту (АКДП-3, Поліо-3 до року) згідно з Календарем профілактичних щеплень.

Переможцями конкурсу визначають 5 учасників, які за результатами рейтингу набрали найвищу суму балів. Їм з обласного бюджету виділять разову субвенцію згідно з рейтингом:

- за I місце – 3 000 000 гривень;

- за II місце – 2 500 000 гривень;

- за III місце – 2 000 000 гривень;

- за IV місце – 1 500 000 гривень;

- за V місце – 1 000 000 гривень.

Кошти, отримані переможцями, мають піти на виключно на покращення оснащення лікарень спеціалізованим медичним обладнанням, апаратурою, медичною чи іншою технікою.

Додамо, нещодавно уряд затвердив порядок функціонування госпітальних округів та зобов'язав області адміністрації напрацювати проєкти планів розвитку цих округів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.