Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 17 березня 2023, 13:14

Львівська ОВА до травня має розробити проєкт плану розвитку госпітального округу

медичний заклад у Львові

Уряд затвердив порядок функціонування госпітальних округів та зобов'язав області адміністрації напрацювати проєкти планів розвитку цих округів.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України № 174 від 28 лютого 2023 року.

Кабінет міністрів затвердив порядок функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж та доручив обласним адміністраціям розробити та подати до 1 травня цього року для погодження Міністерством охорони здоров’я пропозиції щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я та проєкти планів розвитку госпітальних округів.

Постанова встановлює механізм функціонування госпітальних округів та їхні межі, визначає надкластерні, кластерні, загальні та інші види закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі медзакладів госпітального округу.

У складі спроможної мережі визначаються:

- надкластерні заклади охорони здоров’я;

- кластерні заклади охорони здоров’я;

- загальні заклади охорони здоров’я;

- надавачі медичних послуг, які надають первинну медичну допомогу;

- центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

У госпітальному окрузі має бути одна надкластерна лікарня, яка виконуватиме функцію головного центру з організації і надання медичної і реабілітаційної допомоги за напрямами: онкологічний; кардіологічний; психіатричний; фтизіопульмонологічний або інфекційний; перинатальний.

Госпітальний округ поділяється на госпітальні кластери, межами яких є райони області, й у ньому визначається один кластерний заклад охорони здоров’я, який розташовується в райцентрі.

Натомість загальним закладом охорони здоров’я визначається заклад охорони здоров’я, який надає медичну допомогу населенню ОТГ або декількох громад у госпітальному кластері.

 

Нагадаємо, на початку липня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень. В рамках одного госпітального округу лікарні Львівщини будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

На території області обрали 27 лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.