Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Швидка допомога

П'ятниця, 20 квітня 2018, 11:22

Львівщина стане одним госпітальним округом

Швидка допомога

Таку пропозицію Львівської ОДА затвердив Кабінет Міністрів України.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації.

Відтак, Кабмін своїм Розпорядженням № 240-р від 11 квітня  підтримав пропозицію Львівської обласної державної адміністрації і затвердив склад єдиного госпітального округу в межах адміністративної території Львівської області.

"Для області – це унікальний шанс створити єдиний медичний простір з оптимальною мережею стаціонарної медичної допомоги та ефективним управлінням нею. Формування госпітального округу буде сприяти гармонійному партнерству і співробітництву між міськими, районними радами та радами ОТГ у сфері охорони здоров’я.

Ми усвідомлюємо і надзвичайно велику відповідальність, яку беремо на себе. Львівщина стала єдиним в Україні регіоном, який формує госпітальний округ в межах адміністративної території області. Маємо дуже багато непомітної і складної роботи попереду. Але переконана, що спільними зусиллями ми зробимо велику справу.

Дякую усім, хто підтримав ініціативу департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА​ – поважним посадовцям, хто ризикнув і погодив усі документи і рішення, давши зелену дорогу експерименту, зокрема Президенту України Петру Порошенку, який після зустрічі у Львові з медиками підтримав нашу ініціативу. Окрема подяка Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману та керівництву міністерства охорони здоров'я", – прокоментувала рішення Кабміну директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Зазначимо, госпітальний округ – об’єднання медичних закладів, що надають вторинну медичну допомогу, до складу якого входять не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І рівня (обслуговує не менше 120 тис населення) або лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня (обслуговує не менше 200 тис).

Торік заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, стверджував, що Львівщина буде першою областю, де у рамках реформи медичної галузі, впровадять госпітальні округи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.