Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:15

Три нардепи готові взяти на поруки бійців АТО, яких звинувачують у побитті СБУшника

учасники АТО

Володимир Парасюк, Ігор Луценко та Олег Петренко візьмуть на поруки львівських бійців АТО, які рік перебувають у ізоляторі через побиття працівника СБУ.

Сьогодні, як передає кореспондент Варіантів, у Галицькому районному суді Львові відбулося засідання у справі побиття чотирма учасниками АТО працівника СБУ Валентина Будько.

Як повідомила адвокат Світлана Куспись, народні депутати Володимир Парасюк, Ігор Луценко та Олег Петренко уже подали заяви про бажання взяти на поруки чотирьох підсудних. Відтак, громадські активісти заблокували засідання та вимагають від суду випустити затриманих на поруки.

Зазначимо, у слідчому ізоляторі бійці АТО перебувають з 24 лютого минулого року. Як заявляє сторона захисту, вони так не були допитані. Цю інформацію також підтвердив батько одного із підсудних.

Наразі прокуратура і сторона обвинувачення намагаються домогтися про продовження терміну тримання під вартою добровольців. Натомість захисник одного із підсудних повідомив, що той має низку захворювань, які можуть загостритися через перебування у ізоляторі.

Нагадаємо, судовий процес відкрито у зв'язку із бійкою, вчиненою учасниками АТО та Валентином Будько 22 лютого 2015 року на площі Ринок у Львові. За словами батька одного із підсудних, працівник СБУ перебував напідпитку.

Щодо самого Будько, то його у залі засідання не було, а інтереси працівника СБУ представляв адвокат.

Нагадаємо, у січні цього року бійці добровольчих батальйонів "Торнадо", "Карпатська Січ", "Азов", "Айдар", "ОУН", "Правий сектор" провели акцію протесту у відповідь на переслідування та незаконні ув'язнення бойових побратимів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.