Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 19 лютого 2016, 18:10

Проблеми об'єднаних громад Львівщини вирішуватиме робоча група

об'єднані громади

У Львівській ОДА створять робочу групу для врегулювання проблемних питань об'єднаних громад області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив сьогодні, 19 лютого, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський за підсумками зустрічі із представниками Грабовецької об'єднаної територіальної громади, у адміністрації створять робочу групу, яка займатиметься вирішенням проблемних питань об'єднаних громад області.

"Невдовзі ми проводитимемо тренінги та семінари, де будемо навчати громади розпоряджатися фінансами, залучати кошти та інвестиції, планувати стратегію розвитку, аналізувати власні ресурси. Окрім того, буде створено робочу групу з представників департаментів ЛОДА для врегулювання проблемних питань", –зазначив Ростислав Замлинський.

Йдеться також про фінансування освіти, культури, бібліотечної справи, а також про труднощі у сфері земельних відносин, адмініструванні податків, стратегії розвитку територій.

Нагадаємо, нещодавно Ходорівська міськрада подала в суд на Грусятицьку сільську раду, яка хоче покинути новостворену Ходорівську об'єднану громаду.

Мешканці Ліщина й Грусятич виступили проти об'єднання з Ходорівською громадою і заявили, що не хочуть приймати участь у виборах цієї територіальної громади, які відбудуться 27 березня, а 28 лютого тут стартують перші вибори старост. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.