Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:32

У лютому стартують вибори у об'єднаних громадах Львівщини

об'єднані громади

28 лютого 2016 року на Львівщині відбудуться перші вибори старост. 

Про це повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як наголосив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, у лютому на Львівщині стартують вибори старост.

Зокрема, відповідне рішення прийняла Тростянецька сільська рада Тростянецької об’єднаної територіальної громади Миколаївського району.

Відповідно до цього рішення на 28 лютого призначено проведення перших виборів Бродківського, Красівського, Тернопільського, Липівського, Стільського, Демнянського і Закладського старост.

Зазначимо, у області вже створено 15 об’єднаних територіальних громад. Окрім Тростянецької, це – Заболотцівська, Гніздичівська, Новострілищанська, Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чукв’янська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська, Міженецька, Новоміська та Грабовецька територіальні громади. 

Нагадаємо, на 27 березня призначені перші вибори депутатів і голови Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади.

Ще минулого року уряд затвердив план формування територіальних громад Львівщини. Відповідно в області мають бути утворені 88 громад, а у держбюджеті 2016 року виділено 5, 7 млрд. гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.