Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населені пункти

bukpravda.cv.ua

П'ятниця, 11 грудня 2015, 16:02

До плану об'єднання громад Львівщини уряд додав ще три нові громади

населені пункти

Уряд рекомендує створити на Львівщині 88 територіальних громад.

Про це йдеться у розпорядженні уряду 1281-р від 4 грудня 2015 року, яким внесено зміни до перспективного плану формування територій громад Львівської області.

Цими змінами уряд додав до перспективного плану громади три нові громади.

Зазначимо, у листопаді уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад.

План не враховував громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори: 15 територіальних громад – по одній у Бродівському, Миколаївському і Стрийському районах, по дві – у Жидачівському та Старосамбірському районах, вісім – у Самбірському районі.   

Станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Також 26 листопада Верховна Рада врегулювала процедури складання проектів бюджетів об'єднаних територіальних громад, а у проект держбюджету на 2016 рік було закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.