Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

dt.ua

Середа, 24 лютого 2016, 14:41

До Греції прибуло понад 100 тисяч біженців

біженці

Міжнародні імміграційні служби повідомляють про значне зростання кількості біженців, які прибули до Греції цього року.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, лише у січні та лютому цього року понад 100 тисяч мігрантів з Афганістану та Сирії опинилися на території материкової Греції. Минулого року у той самий час їх було лише 4 тисячі.

На кордоні Греції з Македонією у Ідомені зараз перебувають близько 5 тисяч переселенців. Сербські та македонські прикордонники не дозволяють перетинати кордон афганцям, бо вважають їх економічними мігрантами.

Вхід також закритий для громадян Сирії та Іраку, які не мають паспортів. Реєстраційні посвідчення, що їм було видано у Греції, більше не вважаються такими, що дозволяють перетинати кордон.

"Кордони балканських країн залишаються закритими для біженців. Проте потік людей не припиняється і не зменшується. Наразі, коли останні рішення Європейської Ради постійно порушуються, є загроза того, що Греція може перетворитися на вибухонебезпечну зону", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, дедалі більше мігрантів з Афганістану опиняються заблокованими між Грецією та Македонією після того, як у Скоп‘є вирішили не пускати їх до країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.