Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

espreso.tv

Середа, 24 лютого 2016, 17:43

Уряд скасував радянські санітарні норми

уряд

Радянські державні санітарні норми та правила втратять чинність з початку наступного року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Відтак, згідно із розпорядженням уряду, державні санітарні норми та правила, видані центральними органами виконавчої влади Української РСР та СРСР, в тому числі їх посадовими особами з 2017 року більше не застосовуватимуться.

"Прийняття цього розпорядження – вагомий крок до декомунізації нашої нормативно-правової бази у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та дерегуляції бізнесу. Крім того це наблизить санітарне законодавство України до законодавства Європейського Союзу", – наголосив т.в.о. голови Держсанепідслужби України, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас.

Зокрема, скасування радянських норм дозволить провести комплексну інвентаризацію наявної нормативно-правової бази у сфері державного контролю та регулювання підприємництва.

Акти, що були видані УРСР та СРСР перестануть бути чинними, вони уже давно втратили свою актуальність, а переважна їх більшість не відповідає законодавству України та не узгоджується із законами ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.