Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівки

ura-inform.com

П'ятниця, 26 лютого 2016, 13:44

Свободівці продовжать блокувати рух російських вантажівок

вантажівки

ВО "Свобода" поновлює всеукраїнську акцію з блокування проїзду російських фур територією України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, об'єднання поновлюює всеукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України.

"Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Поки Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових і переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресорові заробляти на українській економіці", – йдеться у заяві Олега Тягнибока.

На думку політика, припинення транзиту транспорту – один з таких засобів, послідовно і системно підривати російську економіку. 

Натомість міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вважає, що блокування активістами переміщення вантажівок з російською реєстрацією матимуть лише негативні наслідки для країни. За його словами, у результаті таких дій перевізники Євразійського регіону вважатимуть небезпечним проїзд через Україну, і країна втратить транзитні потоки.

Нагадаємо, з 25 лютого було вирішено відновити транзит російських Україною. Пивоварський повідомив, що Мінінфраструктури проводитиме роз'яснювальну роботу, а за необхідності проводитиме переговори з активістами.

Зазначимо, 12 лютого громадські активісти заблокували рух російських вантажівок поблизу Стрия на трасі Київ-Чоп, а також на Закарпатті. За кілька днів Росія також припинила рух українських вантажівок. У зв'язку з цим уряд тимчасово припинив російські транзитні перевезення територією України.

Також раніше керівництво Львівської облради хотіло звернутись до Кабміну з вимогою заборонити транзит вантажів з Російської Федерації через територію України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.