Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

umma.ua

Понеділок, 29 лютого 2016, 14:41

Із усіх біженців до ЄС пропускають лише сирійців

біженці

У Греції перед македонської кордоном залишаються близько 7 тисяч мігрантів, головним чином афганців.

Про це повідомляє Euronews.

Вчора влада Македонії на короткий час відкрила кордон і пропустила для транзиту своєю територією близько чотирьохсот мігрантів, переважно жінок та дітей, які кілька днів лишалися заблокованими з грецького боку КПП.

При цьому влада Сербії і Словенії, двох наступних країн "балканського коридору", попередньо відсканували документи біженців. Щодо 7 тисяч біженців з Афганістану, які залишаються на території Греції, то наразі їх впускати країни не збираються.

Зазначимо, дедалі більше мігрантів прибувають човнами на острови в Егейському морі, звідки потім їх доправляють до Пірея та Афін. У столиці Греції біженці оголосили голодування. Вони вимагають, аби їх пропустили далі на захід Європи.

Влада Греції прогнозує, що у разі якщо сусідні країни не погодяться пропускати новоприбульців, на грецьких кордонах протягом найближчих трьох місяців може накопичитися до 70 тис мігрантів.

Нагадаємо, нещодавно прем‘єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що буде блокувати роботу Євросоюзу, якщо останній не розподілятиме мігрантів між усіма країнами ЄС. А на початку лютого на кордоні з Грецією Македонія розпочала зводити додатковий паркан, щоб стримати біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.