Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

блокада російських фур

lviv.svoboda.org.ua

Вівторок, 1 березня 2016, 10:42

Поблизу Львова свободівці затримали 18 російських фур

блокада російських фур

ВО "Свобода" продовжує блокувати рух російських вантажівок на Львівщині: 29 лютого у селі Гамаліївка затримали 18 вантажівок.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Відтак, станом на 29 лютого, у селі Гамаліївка представники Пустомитівської районної організації ВО "Свобода" затримали 18 вантажівок, водії шести з яких розвернулися і поїхали у зворотньому напрямку.

Проте, як зазначають активісти, у той час, коли затримують рух колон одних вантажівок, інші прориваються через блокпост другою смугою руху на великій швидкости.

"Водії російських вантажівок по рації між собою та координаторами з українського боку узгоджують дії для прориву", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні на сесії Львівської облради депутат від ВО "Свобода" Олег Панькевич. який зареєстрував у раді заяву із вимогою до уряду скасувати рішення про відновлення транзиту російського транспорту, пропонує ухвалити цей документ.

Хоча ВО "Свобода" продовжує блокувати рух російських вантажівок на Львівщині, у Мінінфраструктури стверджують, що активісти не зупиняють транспорт – лише мирно протестують.

Нагадаємо, 26 лютого активісти  ВО "Свобода" розпочали блокувати російські фури, зокрема, у Стрию. Як заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, припинення транзиту транспорту – один з таких засобів, послідовно і системно підривати російську економіку.

Натомість міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вважає, що блокування активістами переміщення вантажівок з російською реєстрацією матимуть лише негативні наслідки для країни. Зазначимо, раніше Нацполіція визначила транзитні маршрути руху російських вантажівок територією України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.